Cargador de la web

SEMINARIO: El Atlas de la flora de los Pirineos, un proyecto para superar las barreres políticas para la conservación de la biodiversidad

Ciclo de seminarios SEMBIOFlora de los pirineosl_1

Ponente: Neus Nualart, conservadora del herbario BC, Instituto Botánico de Barcelona.

Fecha: Miércoles 25 de mayo 2014, 16:30 horas.

Lugar: Laboratori de Natura, Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Pg. Picasso s/n).


RESUMEN

La serralada pirinenca constitueix un gran centre diversitat vegetal gràcies a les més de 4.300 plantes que presenta, un terç de tota la flora d’Europa. El fet de pertànyer a països diferents ha provocat que durant anys no existís un inventari exhaustiu i actualitzat de la flora. A més, tenint en compte que els Pirineus formen una unitat biogeogràfica natural s’han de tractar com un sol conjunt i realitzar polítiques de gestió i conservació a nivell global.

Aquest projecte s’ha elaborat en el marc de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) i els seus objectius engloben, a més d’inventariar, cartografiar i descriure la diversitat vegetal dels Pirineus, avaluar els riscos que el canvi climàtic pot suposar en aquesta diversitat.

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias