Site Loader

Els documents de Pius Font Quer de l’arxiu històric

El mes de gener de 2015 va finalitzar l’inventari dels documefont quer amb enric gros a marocnts del fons Pius Font Quer de l’Arxiu Històric de l’Institut Botànic de Barcelona. A partir d’ara s’obre la consulta a tots els usuaris interessats. Durant 2015 està previst que es faci la catalogació dels documents amb el programa Aleph perquè la consulta dels extractes pugui realitzar-se en línia, a través del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques i Arxius del CSIC.

El fons Font Quer de l’Institut Botànic té un volum de 29 caixes de documents (5m/l), que abasten 1.105 agrupacions documentals i 23.000 pàgines. Consta també d’una col·lecció de documents gràfics: fotografies, 20 caixetes amb 872 unitats de plaques de vidre estereoscòpiques i 90 positius/negatius (4 m/l), il·lustracions i dibuixos de plantes.

Cronològicament, la documentació data de 1910 a 1942, i la conformen les següents sèries documentals: estudis botànics (llistats d’especies de plantes, fitxes de determinacions, llibretes botàniques i estudis botànics), publicacions (manuscrits originals dels primers números de les revistes publicades per l’Institut Botànic de Barcelona: Cavanillesia (1933-1938) i Collectanea Botanica (1948-1956), documents d’organització i gestió administrativa del Museu de Ciències Naturals (1920-1924) i de l’Institut Botànic de Barcelona (1931-1939), així com la sèrie de correspondència científica mantinguda per Pius Font Quer amb particulars, organismes i entitats nacionals i nombroses institucions internacionals durant els períodes que el botànic va regentar la direcció del Museu de Ciències Naturals i de l’Institut Botànic.

La col·lecció de fotografies acompanya el contingut dels documents textuals, mostrant paisatges i espècies de plantes resultants de les exploracions botàniques que va protagonitzar Pius Font Quer per diverses zones de Catalunya, d’Espanya i del protectorat espanyol del Marroc durant els anys 1927-1930.

Postal signada per Font Quer

Autores: Karina Barros i Trinidad Prunera

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies