Site Loader

Viquimarató Salvadoriana

El dissabte 13 de juny a la sala Salvador de l’Institut Botànic de Barcelona, tindrà lloc una Viquimarató per tal de millorar articles a la Viquipèdia, relatius a l’àmbit del col·leccionisme en ciències naturals als segles XVII i XVIII, especialment entorn de la nissaga Salvador.

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc —sovint una biblioteca, un arxiu o un centre de documentació— per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l’enciclopèdia. En aquesta ocasió aquesta viquitrobada és excepcional, ja que el lloc triat i la temàtica triada coincideixen: els viquipedistes treballaran just al davant de la col·lecció Salvador i gaudiran a més, d’una visita guiada pel gabinet i per l’exposició Salvadoriana a càrrec de la Dra. Neus Ibàñez, conservadora de l’herbari de l’Institut Botànic de Barcelona i comissària de l’exposició.

A la viquimarató intentarem millorar i ampliar els continguts de l’enciclopèdia relacionats amb la nissaga Salvador. Hi ha conceptes relatius a aquest àmbit que no tenen una entrada concreta o la que hi ha és millorable. Les entrades estarien relacionades amb les peces específiques de la col·lecció Salvador, l’herbari, personatges històrics importants amb qui es va relacionar la família, com Pere Barrère, James Petiver, Antoine de Jussieu, el jardí dels Salvador a Sant Joan Despí, Pius Font i Quer, etc.

Aquesta viquimarató està organitzada per Institut Botànic de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Amical Wikimedia.

Data: 13 de juny de 10 h a 14 h

Lloc: Sala Salvador de l’Institut Botànic de Barcelona

Inscripcions: directament a la viqui o bé enviant un correu electrònic amb l’assumpte “Viquimarató Salvadoriana” a museuciencies@bcn.cat. És necessari que porteu ordinador portàtil.

Programa

10:00 h Arribada i benvinguda

10:30 h Visita guiada gabinet Salvador i exposició “Salvadoriana” a càrrec de la comissària exposició, Neus Ibàñez

11:45 h Inici Viquimarató + taller amb Amical Viquipèdia a la Sala Salvador

14:00 h Fi de l’activitat

viquimaratosalvadoriana

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31