Site Loader

L’Associació de Bibliòfils de Barcelona visita l’IBB

foto-gabinete-salvador

Dissabte passat 23 de maig, membres de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona van visitar l’Institut Botànic de Barcelona (IBB). L’encarregada de rebre’ls va ser la Dra. Neus Ibáñez, responsable de l’Herbari i comissària de l’exposició Salvadoriana que, mitjançant una visita guiada a l’exposició i al Gabinet Salvador, va explicar als assistents qui van ser els membres de la Família Salvador, com van formar el seu gabinet d’història natural al llarg de tres generacions i com va arribar la col·lecció fins al IBB, on avui es conserva.

Després de la visita guiada, els assistents es van dirigir a la Biblioteca de l’IBB, on s’havia preparat una petita mostra d’alguns dels llibres més representatius de la Biblioteca Salvador. La sra. Karina Barros, responsable de la Biblioteca i Arxiu de l’IBB, va ensenyar als assistents un total de 49 obres d’especial rellevància. Entre elles es trobaven els tres incunables de la col·lecció (obres impreses abans de 1501), algunes edicions medievals de clàssics grecs i llatins com la Història Natural de Plini o D’Història Plantarum de Teofrast, tractats de botànica del segle XVI escrits per Leonhart Fuchs o Rembert Dodoens, amb nombroses anotacions dels Salvador, o obres del segle XVIII dedicades pels seus autors, com alguns llibres de James Petiver o Hermann Boerhaave. També es van mostrar als assistents obres que probablement van ser utilitzades pels Salvador com a model per al seu propi Gabinet. És el cas del Museum Wormianun o l’obra Catalogue & description of the natural and artificial Rarities belonging to the Royale Society and Preserved at Gresham Colledge.

foto-biblioteca

Autora: Karina Barros

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31