Site Loader

Nit Europea de la Recerca 2020: Plantes i pandèmies

Com les plantes ens ajuden a lluitar contra les pandèmies, des de la pesta negra a la COVID19

Ponent: Sònia Garcia. Investigadora Ramón y Cajal. Institut Botànic de Barcelona

Dia i hora: divendres 27 de novembre de 16:10 a 16:40 hores

La xerrada es retransmeterà en directe a YouTube


La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment que té com a objectiu apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida. Aquest any l’esdeveniment se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre en més de 300 ciutats i 30 països europeus al mateix temps.

A l’edició d’enguany, l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) hi participarà amb la xerrada de la Dra. Sònia Garcia: Plantes i pandèmies. Com les plantes ens ajuden a lluitar contra les pandèmies, des de la pesta negra a la COVID19.

Les pandèmies són esdeveniments que tenen un fort impacte a la història de la humanitat i normalment, les plantes han estat la opció més a l’abast per intentar fer-ne front. En aquesta xerrada es parlarà del paper que han tingut les plantes en les pandèmies mundials al llarg de la història (la pesta negra, la grip espanyola, la malària, etc.) fins arribar als nostres dies amb la COVID19 i l’ús de derivats vegetals en tractaments experimentals que busquen pal·liar els símptomes que comporta aquesta malaltia.

La xerrada s’emetrà en directe a YouTube. Per poder-hi participar activament, cal inscripció previa en aquest formulari abans del 24 de novembre. Un cop inscrits els organitzadors enviaran un enllaç per participar mitjançant la plataforma Zoom.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «febrer 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
     

Butlletí de notícies