Site Loader

La classificació de les Compostes: un tribut a Vicki A. Funk

Dos investigadors del grup de recerca “Biodiversitat i evolució de plantes”, la Núria Garcia-Jacas i l’Alfonso Susanna, han publicat un treball a la revista Taxon, de la International Association of Plant Taxonomists, on es recull l’última proposta de classificació de la família de les Compostes, la més gran del món vegetal. El treball és el resultat d’aplicar els mètodes filogenòmics desenvolupats en aquests últims anys al conjunt de la família i és també un homenatge a la recentment desapareguda Vicki A. Funk, màxima impulsora dels estudis en la família durant l’última dècada. Entre la resta d’autors hi figuren algunes de les màximes autoritats de la família i reconeguts especialistes com Brude Baldwin, Jennifer Mendel, Harold Robinson i Tod Stuessy.

Esquema de la classificació de la família de les Compostes en 50 tribus amb detall del nombre d’espècies de cadascuna. Original de Mauricio Bonifacino a Susanna et al. (2020)

 

The classification of the Compositae: A tribute to Vicki Ann Funk (1947–2019). Alfonso Susanna, Bruce G. Baldwin, Randall J. Bayer, José Mauricio Bonifacino, Núria Garcia-Jacas, Sterling C. Keeley, Jennifer R. Mandel, Santiago Ortiz, Harold Robinson & Tod F. Stuessy

Taxon (publicat a internet en early view): http://dx.doi.org/10.1002/tax.12235

 

Autors: Alfonso Susanna i Núria Garcia-Jacas

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies