Site Loader

Art i ciència en confluència a HerbArt

La Trobada Internacional HerbArt és un projecte de col·laboració entre científics i artistes procedents de diferents universitats i escoles d’educació superior, programat entre l’abril del 2019 i l’abril del 2020, a Barcelona.

Els artistes i els investigadors en botànica participants es reuneixen per compartir processos, identificar territoris de col·laboració interdisciplinària i trobar confluències entre la creació artística, la genètica i l’evolució de les plantes, partint de l’herbari com a arxiu compartit.

L’herbari és abordat com a font d’inspiració, estudi i reflexió, des de les mirades creativa i científica. Aquest magnífic arxiu visual i tàctil permet acostaments i lectures diverses. La matèria, la textura, la forma i el color són font d’informació plural per generar continguts narratius, visuals i creatius.

El projecte s’estructura en dues fases, que es materialitzaran a Barcelona entre l’abril del 2019 i l’abril del 2020:

  • Una primera fase en què s’organitza una Trobada Internacional amb sessions plenàries, visites i anàlisis de les principals col·leccions botàniques conservades a Barcelona.
  • Una segona fase que contempla una exposició artística i una publicació del procés creatiu interdisciplinari.

En la direcció d’aquest projecte hi participen la Dra. Teresa Garnatje, directora de l’IBB, i el Dr. Joan Vallès, de la unitat associada UB-CSIC. A més, altres investigadors de l’IBB hi participen oferin diferents activitats a les jornades.

Consulteu el programa de les jornades amb les xerrades i activitats que s’hi faràn en el següent enllaç. Les conferències són obertes al públic, en aquest cartell podeu consultar els horaris i espais on es faran.

Per a més informació consulteu el projecte complet aquí.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies