Site Loader

Planta’t al Botànic (Festa primavera 2018)

1681-NAT-JB-PLANTAT PRIMAVERA 2018-XARXES-CANVI DATA_facebook

Celebra l’arribada de la primavera al Jardí Botànic de Barcelona! El proper diumenge 13 de maig tindrà lloc el Planta’t, una jornada de portes obertes amb tallers, visites, xerrades i jocs gratuïts per a tota la família. Enguany, aquesta festa està dedicada a la sexualitat de les plantes.

1681-AF-NAT-JB-PLANTAT PRIMAVERA 2018-FLYER-5-digit-trz

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) no podia faltar a aquesta cita i organitzem tres visites guiades per a conèixer l’Institut i un taller:

  • Visita a l’herbari BC: on podreu conèixer la col·lecció de plantes de l’herbari d’aquest centre de recerca. Us explicarem com es gestionen aquestes col·leccions botàniques i el seu ús en la recerca científica. Podreu aprendre el procés de premsat, muntatge, etiquetatge i conservació dels plecs d’herbari. I també us mostrarem alguns dels herbaris històrics que conserva.  A càrrec de la Dra. Neus Nualart, conservadora de l’herbari.
  • Visita als laboratoris: on podreu veure de primera mà el seu equipament i funcionament i alhora conèixer la recerca que s’hi porta a terme. A càrrec de la Dra. Laia Barres, investigadora de l’IBB.
  • Visita al gabinet Salvador: on podreu conèixer el gabinet d’història natural de la família Salvador i la seva biblioteca. Els Salvador foren una família d’apotecaris que des de principis del s. XVII van reunir una important col·lecció d’objectes d’origen natural i artificial, amb l’objectiu de comprendre millor la natura. A càrrec de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (JBB).
  • Taller d’identificació de plantes: amb l’ajuda de lupes binoculars observerem algunes plantes típiques de la regió mediterrània i aprendrem a identificar-les. A càrrec de Laura Gavioli i la Dra. Beatriz Díaz, tècniques de l’herbari BC.

Tant les visites com el taller són de 45 minuts de durada i hi haurà tres torns al llarg del matí: a les 11:30h, 12:30h i 13:30h.

T’ho perdràs? No cal reservar prèviament!

Lloc: Jardí Botànic de Barcelona. Parc de Montjuïc, Barcelona

Data i horari: diumenge 13 de Maig, de 10 a 19 h

Organització: Museu de Ciències Naturals de Barcelona amb la col·laboració de l’Àrea metropolitana de Barcelona, l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona i l’Institut Botànic de Barcelona

Més informació: https://museuciencies.cat/activitats/18-04_planta_t_al_botanic/ 

 

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies