Site Loader

Setmana de la Ciència 2017

cartell_2017

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa de nou a la Setmana de la Ciència que es celebra del 10 al 19 de novembre. Durant aquests dies, nombroses institucions científiques, universitats i organismes públics organitzen diverses activitats per apropar la ciència a la ciutadania.

Per una banda, s’organitzen tallers adreçats a estudiants de Batxillerat o Formació professional:

  • Sortida d’observació de flora al·lòctona  i taller d’identificació de plantes vasculars mediterrànies: per a observar la diversitat de la flora al·lòctona i els seus impactes sobre la flora autòctona en el territori del Parc de Montjuïc i aprendre l’ús de claus dicotòmiques per a identificar espècies, a càrrec de Noemí Montes i Neus Ibáñez (dimecres 15 de 10 a 14h). Més informació.
  • Com evolucionen les plantes?: per a conèixer com han evolucionat els caràcters morfològics i ecològics de les espècies a partir del seu ADN, a càrrec de Daniel Vitales, Sara García, Sònia García i Alfonso Susanna (dijous 16 de 10 a 14h). Més informació.

Per l’altra, els diumenges 12 i 19 de novembre es portaran a terme diferents visites guiades adreçades al públic en general coincidint amb una jornada de portes obertes al Jardí Botànic de Barcelona. Aquestes visites duren 45 minuts i són combinables de manera que se’n poden fer més d’una el mateix dia. S’organitzen les següents:

  • Visita guiada als laboratoris: per a conèixer de primera mà el seu equipament i funcionament i alhora conèixer la recerca que s’hi porta a terme, a càrrec de Fernando Castro i María Luisa Gutiérrez (diumenges 12 i 19 a les 11h, 12h i 13h). Més informació pel diumenge 12 i diumenge 19).
  • Visita guiada a l’herbari: per a conèixer la col·lecció de plantes d’aquest centre de recerca botànica, a càrrec de Neus Nualart i Noemí Montes (diumenges 12 i 19 a les 11h, 12h i 13h). Més informació pel diumenge 12 i diumenge 19).
  • Visita guiada als vivers: per a conèixer les col·lecciones de planta viva dedicades a la investigació, les seves curiositats i el seu manteniment, a càrrec de Miquel Veny i Núria Abellan (diumenge 12 a les 11h,12h i 13h). Més informació.
  • Visita guiada al Gabinet Salvador: per a conèixer aquest tresor  del patrimoni científic de la ciutat, a càrrec de Neus Ibáñez, conservadora del Gabinet (diumenge 19 a les 11h, 12h i 13h). Més informació.
SCT 2017 1920x280 banner

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat.

La organització és a càrrec de l’IBB amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

69_nuevo

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies