Site Loader

Nou viatge de recol·lecció a les Illes Gregues

Aquest any, s’ha mantingut la col·laboració entre l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) amb el grup del Dr. Hongzhi Kong de l’Institut de Botànica de Pequín (IBCAS) (per saber-ne més d’aquesta col·laboració podeu llegir la crònica sobre la visita d’una delegació de l’IBB a Pequín).  Arrel dels acords de col·laboració establerts entre ambdues institucions, s’ha realitzat un  segon viatge de recol·lecció dut a terme per membres de l’IBB a Grècia (continuació del realitzat l’any passat també a Grècia i que en podeu llegir la notícia). Aquest any, s’ha prospectat a cinc illes gregues durant 3 setmanes (del 4 al 25 de juny). Les illes que s’han visitat son Citera, Paros, Tinos, Siros i Icària.

L’objectiu principal d’aquesta campanya ha estat herboritzar espècies del gènere Nigella, tant plecs d’herbari com material deshidratat en gel de sílice i llavors sempre que fos possible. El resultat final han estat 50 espècimens herboritzats que inclouen diferents poblacions de 5 tàxons del gènere Nigella i de diferents gèneres de la tribu de les Cardueae (Carthamus, Centaurea, Cynara, Lamyropsis, Ptilostemon…).

nigella-icarica2baix

Flor i fruit de Nigella icarica (Icària, vora Plaghia) (Foto Enric del Rey)

  ndegenei_jenny

Nigella degeneii subsp. jenny (Siros, vora Finikas) (Foto Enric del Rey)

 

De tots els exemplars, s’ha enviat una mostra a l’Institut de Botànica de Pequín i s’han recol·lectat duplicats amb l’objectiu d’engruixir l’herbari de l’IBB.

Autora: Roser Vilatersana

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies