Site Loader

Saló de l’Ensenyament 2015

foto1

La setmana passada, del 18 al 22 de març, es va celebrar la última edició del Saló de l’Ensenyament al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. El seu principal objectiu és orientar als estudiants mostrant les diferents propostes d’estudis de batxillerat, carreres universitàries i estudis superiors, complementaris, de formació professional, d’art i d’idiomes.

El Saló va disposar d’una àrea específica, lEspai Ciència, que va incloure tallers, activitats interactives, demostracions i experiments per a descobrir la faceta més científica dels estudiants. En aquesta àrea hi van tenir cabuda les universitats i els centres de recerca de Catalunya. El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) hi fou present i va comptar amb la participació de diversos instituts del CSIC, entre ells l’Institut Botànic de Barcelona (IBB).

L’IBB va aportar com a material informatiu tríptics i un pòster amb informació sobre:

  • les línies de recerca que s’hi porten a terme: Biodiversitat i evolució de les plantes i Història de la botànica i anàlisis de col·leccions
  • els serveis de suport a la recerca que ofereix: biblioteca, herbari i arxiu històric
  • les activitats de divulgació en què participa: jornades de portes ofertes, tallers, exposicions, seminaris i Bioblitz
  • les activitats docents que ofereix: treballs de recerca de batxillerat; treballs de fi de grau, màster i doctorat; curs Gaudir UB, cursos d’extensió universitària i cursos d’etnobotànica
foto2 foto3

El centre també va contribuir amb tríptics sobre projectes de recerca concrets en què participa com ara l’Atles de la Flora dels Pirineus i sobre l’exposició Salvadoriana.

Com a material més interactiu, l’IBB va aportar un microscopi estereoscòpic i plecs de l’herbari BC d’algunes de les famílies de plantes vasculars més importants a la flora mediterrània, com ara les asteràcies, cistàcies o fabàcies per a que els estudiants observessin alguns exemples dels caràcters morfològics importants que permeten la identificació de les espècies.

Van acostar-se a l’estand a consultar sobre l’activitat de l’IBB estudiants interessats en la metodologia que s’utilitza per a identificar les espècies; professors d’institut que buscaven informació sobre el desenvolupament de treballs de recerca de batxillerat, i pares amb els seus fills estudiants, indecisos sobre en quina temàtica de recerca fer el treball de batxillerat.

Cliqueu a sobre de cada imatge per descarregar-vos el tríptic i el póster:

Triptic Botànic 2015_Página_1Cartell Botànic2

Autora: Noemí Montes-Moreno

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

 • - Invasores a Montjuïc
 • «octubre 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
        
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
  *
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   
       

Butlletí de notícies