Site Loader

SEMINARI: Tracing changes in genetic pathways underlying reproductive architecture in Papaveraceae (basal eudicots, Ranunculales)

seminari-rutes2

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Oriane Hidalgo, investigadora postdoctoral del Jodrell Laboratory, Royal Botanic Gardens, Kew, UK

Data: Dimarts 16 de desembre 2014, 12:00 hores.

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


RESUM

The family Papaveraceae offers a unique opportunity to study coordinated evolution of traits, with three characteristic and widespread floral syndromes that link inflorescence determinacy and flower symmetry, and some interesting “rule-breaker” taxa with unusual syndromes. We tested the amenability of Cysticapnos vesicaria to the functional molecular biology technique of virus-induced gene silencing (VIGS). This provided a zygomorphic-flowered model plant to contrast the actinomorphic-flowered emerging model Eschscholzia californica. We discussed traits evolution in the light of the phylogeny and the history of single gene, whole-genome duplication events and genome reshuffling in Papaveraceae.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «juny 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
    

Butlletí de notícies