Site Loader

Taller de xiulells i trompes

Encara queden, a la Cerdanya, persones que saben elaborar xiulells i trompes amb fusta de salze (o, si no se’n disposa, de freixe). Aquesta activitat s’ha de portar a terme durant el mes de maig, car és l’època en què la fusta és en el seu òptim per a la manipulació que en cal fer. El dia i l’hora indicats, algunes d’aquestes persones faran, a Guils de Cerdanya, una demostració del procés de fabricació de les peces esmentades i podran comentar-ne els aspectes que suscitin interès. A més, un expert en etnobotànica cerdana podrà fer, si escau, explicacions complementàries. Aquest esdeveniment serà filmat i, a més, les tonades que hi són associades seran enregistrades i, a més, transcrites per un entès en música. Es tracta d’un acte obert al públic.

Data i hora: Dissabte 25 de maig a les 10h

Lloc: Local social de Guils de Cerdanya

Organitzat per: Grup de recerca EtnoBioFiC (UB i IBB, CSIC-ICUB), Amics de Cerdanya, Ajuntament de Guils, Institut d’Estudis Ceretans i Institut d’Estudis Catalans

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31