Site Loader

PUBLICACIÓ DE LA MEMÒRIA ANUAL 2014 DE L’IBB

INTRODUCCIÓN

Per donar a conèixer l’activitat que es porta a terme a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), el centre publica anualment una memòria. En aquesta notícia l’IBB presenta la del 2014 que podeu trobar disponible en català en aquest enllaç (properament també en castellà i anglès).

L’activitat científica ha estat la següent:
    • 31 articles publicats a revistes incloses al SCI
    • 19 articles publicats a revistes no incloses al SCI
    • 16 capítols de llibres
    • 25 comunicacions orals presentades a congressos, seminaris o ponències
    • 14 pòsters presentades a congressos

A més a més, s’ha publicat el volum 33 de la revista Collectanea Botanica (podeu consultar el seu contingut en aquest enllaç).

En relació a la formació d’investigadors s’ha presentat una tesi doctoral, cinc treballs de final de Màster, un projecte de final de Carrera i dos treballs de recerca de Batxillerat.

El 2014 també ha estat un any de noves iniciatives com la realització de seminaris científics mensuals, tant per part de membres de l’IBB com per d’altres centres de recerca. Els seminaris es troben disponibles (si així ho accepta el ponent) al canal de Youtube de l’IBB i a Digital CSIC.

El mes de maig es va inaugurar l’exposició Salvadoriana, que mostra que és el Gabinet Salvador (segles XVII i XVIII). Durant el 2014 l’exposició ha estat visitada per 10.248 persones.

Per altra banda s’ha participat en diferents activitats de Ciència ciutadana com per exemple la Setmana de la Ciència, el BioblitzBcn o el Planta’t. També s’han realitzat activitats de divulgació científica, principalment visites guiades a les col·leccions de l’IBB.

Pel que fa a la Biblioteca i l’Arxiu, durant el 2014, gran part dels esforços han estat centrats en la difusió mitjançant la celebració d’esdeveniments com l’exposició Salvadoriana o la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pius Font i Quer. També s’han dut a terme les tasques habituals d’adquisició, tractament tècnic, informació i referència i préstecs.

Pel que fa al Gabinet Salvador, durant el 2014, s’ha restaurat i inventariat tot el material adquirit el 2013, s’ha acabat de completar la base de dades i s’han revisat els exemplars per 19 especialistes. També s’ha dut a terme una reubicació de tots els documents de la col·lecció i una desacidificació massiva de 1.445 volums pertanyents a la Biblioteca Salvador.

Pel que fa a l’herbari, s’ha continuat amb la feina habitual de la col·lecció (informatització, muntatge i digitalització dels plecs) superant els 100.000 registres a la base de dades. A més s’han atès 41 visites presencials, 43 consultes i 15 préstecs.

Autores: Neus Nualart i Neus Ibáñez

Nomenclatural type catalogue

Events

  • - First Cannabis Genomics Conference
  • «March 2024»
    MonTueWedThuFriSatSun
        
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
    *
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31