Site Loader

Seminaris IBB: Estudi de la vinya a les Pitiüses

Una aproximació multidisciplinària

 

Ponent: Raquel González Dunford (Universitat de Barcelona)

Data i hora: dijous 27 d’abril, 16:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


A Eivissa i Formentera, els fenicis hi varen portar vinyes per a cultivar-les i poder elaborar vi, que exportarien a altres bandes del Mediterrani. Des de llavors s’hi ha continuat cultivant, desenvolupant resistències a diferents malalties i plagues durant tots aquests segles. Actualment és un cultiu important per al sector agrari local per a l’elaboració de vins. Aquest cultiu, a més, durant el pas del temps ha modelat el paisatge agrari de les Illes i té un fort protagonisme en diferents moments de la vida de les persones que viuen a les Pitiüses. En aquest seminari s’explicarà com s’han estudiat les races de vinya tradicionals illenques des de diferents perspectives, com ara l’etnobotànica, l’ampelogràfica o la genètica, per tal de conservar el saber popular i ampliar el coneixement científic sobre aquestes races.

 

Nomenclatural type catalogue

Events

  «April 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30