Site Loader

Xerrada: Quins problemes ocasionen les plantes invasores? Què podem fer per evitar-los?

 

Aquesta activitat s’emmarca dins de la 27a edició de la Setmana de la Ciència

Dia: Dimarts 15 de novembre de 2022

Hora: de 18:30 a 19:30 hores

Lloc: Sala Amfiteatre de la Residència d’Investigadors (C/ Hospital 64, Barcelona)

Ponents: Neus Nualart i Jordi López-Pujol de l’Institut Botànic de Barcelona

Cal inscripció prèvia


En el marc de la 27a Setmana de la Ciència els Drs. Neus Nualart i Jordi López-Pujol, investigadors de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), faran un tast de la recerca en biodiversitat i evolució de l’IBB amb la xerrada: Quins problemes ocasionen les plantes invasores? Què podem fer per evitar-los?

Les espècies invasores són una de les principals causes d’extinció d’espècies natives i els seus efectes podrien ser devastadors en un futur proper gràcies a que la globalització i el canvi climàtic n’estan facilitant la propagació. Entendre la seva problemàtica és vital per a millorar-ne la gestió, sobretot en un espai com el litoral mediterrani on el nombre d’invasores i potencialment invasores és molt elevat. En aquesta xerrada parlarem sobre les causes d’aquesta alta presencia d’invasores a les nostres costes, així com de les problemàtiques que ocasionen. Per exemplificar les mesures que es poden portar a terme, explicarem el projecte LIFE medCLIFFS que té com objectiu principal millorar la gestió dels penya-segats mediterranis, un dels hàbitats més afectats per aquesta problemàtica, mitjançant la coordinació entre el sector públic, el sector privat i la ciutadania.

   

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31