Site Loader

Xerrada: Quins problemes ocasionen les plantes invasores? Què podem fer per evitar-los?

 

Aquesta activitat s’emmarca dins de la 27a edició de la Setmana de la Ciència

Dia: Dimarts 15 de novembre de 2022

Hora: de 18:30 a 19:30 hores

Lloc: Sala Amfiteatre de la Residència d’Investigadors (C/ Hospital 64, Barcelona)

Ponents: Neus Nualart i Jordi López-Pujol de l’Institut Botànic de Barcelona

Cal inscripció prèvia


En el marc de la 27a Setmana de la Ciència els Drs. Neus Nualart i Jordi López-Pujol, investigadors de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), faran un tast de la recerca en biodiversitat i evolució de l’IBB amb la xerrada: Quins problemes ocasionen les plantes invasores? Què podem fer per evitar-los?

Les espècies invasores són una de les principals causes d’extinció d’espècies natives i els seus efectes podrien ser devastadors en un futur proper gràcies a que la globalització i el canvi climàtic n’estan facilitant la propagació. Entendre la seva problemàtica és vital per a millorar-ne la gestió, sobretot en un espai com el litoral mediterrani on el nombre d’invasores i potencialment invasores és molt elevat. En aquesta xerrada parlarem sobre les causes d’aquesta alta presencia d’invasores a les nostres costes, així com de les problemàtiques que ocasionen. Per exemplificar les mesures que es poden portar a terme, explicarem el projecte LIFE medCLIFFS que té com objectiu principal millorar la gestió dels penya-segats mediterranis, un dels hàbitats més afectats per aquesta problemàtica, mitjançant la coordinació entre el sector públic, el sector privat i la ciutadania.

   

Nomenclatural type catalogue

Events