Site Loader

SEMINARI: L’etnobotànica a l’ampolla

Base, receptes i tastet de begudes populars catalanes

Cicle de seminaris IBB

Ponents: Montse Parada (Universitat de Barcelona, UB), Teresa Garnatje (Institut Botànic de Barcelona, IBB), Airy Gras (UB i Emory University) i Joan Vallès (UB i Institut d’Estudis Catalans)

Data i hora: dijous 13 d’octubre, 16:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


El coneixement tradicional sobre les plantes de la nostra terra va molt més enllà de saber què es pot menjar o què es pot preparar per a guarir malalties. L’elaboració de begudes (ja sigui alcohòliques o no) és potser un dels àmbits que més poden sorprendre per la seva riquesa i varietat.
És per això que, en aquest seminari, tractarem sobre plantes emprades en l’elaboració d’aquests productes i donarem receptes -totes basades en prospeccions etnobotàniques fetes als Països Catalans- per a preparar des de begudes refrescants fins a licors ben poc coneguts, però molt apreciats pels informants de casa nostra, que ens han fet dipositaris de la seva saviesa. Així, a través d’activitats com aquesta, tenim l’oportunitat de retornar a la societat, almenys en part, aquest tresor d’informació cultural sobre plantes que en prové.

COME VISIT THE BUTTERFLY CONSERVATORY

From April to June, school groups can visit the butterfly conservatory free of charge accompanied by our researchers.

Contact us: infoibb@ibb.csic.es

Nomenclatural type catalogue

Events

    «June 2025»
    MonTueWedThuFriSatSun
          
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
     
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     

We are part of:

Network of Natural Science Museums of Catalonia