Site Loader

Estudi etnobotanic ena Val d’Aran

El passat mes de març Edicions UB (Universitat de Barcelona) va publicar el llibre Estudi etnobotanic ena Val d’Aran. Sabença populara e patrimòni naturau e culturau escrit per Clara Aldea, Beatriz Almeida, Teresa Garnatje i Joan Vallès amb el suport del Conselh Generau d’Aran.

L’etnobotànica és la ciència que estudia les relacions entre els humans i el seu entorn vegetal. Els estudis etnobotànics a la Vall d’Aran són escassos ja que l’aranès és una llengua parlada per només 4.500 persones i costa trobar persones amb formació científica interessades en aquest camp.

El llibre recull a partir d’entrevistes a aranesos nadius el saber popular associat a la flora de la zona. Gràcies a aquestes converses s’han pogut recollir unes 600 informacions sobre usos medicinals, alimentaris i d’altres usos d’un total de 104 tàxons diferents. Amb aquesta recopilació del saber popular es vol animar també a d’altres coneixedors de l’etnobotànica a completar l’etnoflora de la Vall d’Aran.

Es pot adquirir el llibre en aquest enllaç

Extret de la pàgina web de la Universitat de Barcelona

Nomenclatural type catalogue

Events