Site Loader

Estudi etnobotanic ena Val d’Aran

El passat mes de març Edicions UB (Universitat de Barcelona) va publicar el llibre Estudi etnobotanic ena Val d’Aran. Sabença populara e patrimòni naturau e culturau escrit per Clara Aldea, Beatriz Almeida, Teresa Garnatje i Joan Vallès amb el suport del Conselh Generau d’Aran.

L’etnobotànica és la ciència que estudia les relacions entre els humans i el seu entorn vegetal. Els estudis etnobotànics a la Vall d’Aran són escassos ja que l’aranès és una llengua parlada per només 4.500 persones i costa trobar persones amb formació científica interessades en aquest camp.

El llibre recull a partir d’entrevistes a aranesos nadius el saber popular associat a la flora de la zona. Gràcies a aquestes converses s’han pogut recollir unes 600 informacions sobre usos medicinals, alimentaris i d’altres usos d’un total de 104 tàxons diferents. Amb aquesta recopilació del saber popular es vol animar també a d’altres coneixedors de l’etnobotànica a completar l’etnoflora de la Vall d’Aran.

Es pot adquirir el llibre en aquest enllaç

Extret de la pàgina web de la Universitat de Barcelona

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «desembre 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
      
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   

Butlletí de notícies