Site Loader

Estudi etnobotanic ena Val d’Aran

El passat mes de març Edicions UB (Universitat de Barcelona) va publicar el llibre Estudi etnobotanic ena Val d’Aran. Sabença populara e patrimòni naturau e culturau escrit per Clara Aldea, Beatriz Almeida, Teresa Garnatje i Joan Vallès amb el suport del Conselh Generau d’Aran.

L’etnobotànica és la ciència que estudia les relacions entre els humans i el seu entorn vegetal. Els estudis etnobotànics a la Vall d’Aran són escassos ja que l’aranès és una llengua parlada per només 4.500 persones i costa trobar persones amb formació científica interessades en aquest camp.

El llibre recull a partir d’entrevistes a aranesos nadius el saber popular associat a la flora de la zona. Gràcies a aquestes converses s’han pogut recollir unes 600 informacions sobre usos medicinals, alimentaris i d’altres usos d’un total de 104 tàxons diferents. Amb aquesta recopilació del saber popular es vol animar també a d’altres coneixedors de l’etnobotànica a completar l’etnoflora de la Vall d’Aran.

Es pot adquirir el llibre en aquest enllaç

Extret de la pàgina web de la Universitat de Barcelona

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «juny 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
    

Butlletí de notícies