Site Loader

I Jornades d’aprofitament i cultiu de Plantes Aromàtiques i Medicinals dels Pirineus

Aquestes primeres jornades realitzades a Araós pretenen ser una petita avaluació de l’estat actual de les plantes aromàtiques i medicinals (PAM) del Pirineu Català. La intenció és obrir aquest món d’un passat ple de futur de la mà del camp científic i dels productors que treballen ja en aquest àmbit. A l’efecte s’hi ha convidat membres de l’Institut Botànic de Barcelona i de la unitat associada UB-CSIC-ICUB, per parlar sobre les aplicacions dels estudis etnobotànics en la producció de PAM al Pirineu.

pam

Data: 8 i 9 d’octubre 2016.

Lloc: Saló d’Araós, Plaça de l’Ajuntament, 25573 ARAÓS (ALINS)

Inscripcions: Les jornades són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament a través del tel. 655927780 o per correu electrònic pampirineus@gmail.com

OrganitzacióEMD d’Araós i Parc de les Olors d’Araós

Programa complet:

Dissabte 8 d’octubre

 • 9:00 h. Presentació de les jornades. A càrrec de: Sr. Josep Poch, president de l’EMD d’Araós; Sr. Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu; Sra. Gemma Navàs, Parc de les Olors d’Araós.
 • 9:15 h. Aplicacions dels estudis etnobotànics en la producció de PAM al Pirineu. A càrrec de: Sra. Ginesta Serrasolses, Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB i Institut Botànic Barcelona (CSIC-ICUB). Coautors de la ponència Teresa Garnatje, Airy Gras i Joan Vallés.
 • 10:45 h. 20 anys d’experiències amb PAM al Pirineu. A càrrec de: Sra. Roser Crístobal, enginyera agrònoma especialitzada en PAM.
 • 11:45 h Especificacions legals en la recol·lecció silvestre de PAM als Pirineus. A càrrec de: Sr. Carles Fañanás, DARP.
 • 12:15 h. Marc legal de la cosmètica artesanal. A càrrec de: Sra. Núria Gavaldà, formuladora cosmètica i fitoterapeuta i aromaterapeuta.
 • 13:15 h. Condicionants en la legalització d’un obrador d’envasat de planta aromàtica alimentària. A càrrec de: Sra. Mònica Fanlo, enginyera agrònoma.
 • Dinar
 • 15:45 h. Programes de suport de l’administració pública a noves iniciatives del món agrari. A càrrec de: Tècnic de l’ARCA i grups d’acció local.
 • 6:15 h. Adaptació de plantes silvestres pirinenques a domesticades. A càrrec de: Sr. Pablo Emanuel Locascio, mestre perfumista i tècnic superior en botànica, genètica i biometria vegetal.
 • 18:00 h. Presentació dels Productors de PAM dels Pirineus: Taüll Orgànics, Parc de les Olors d’Araós, Essència de la Terra, Lagrimus, Herboristeria Nogué, Naina. Essències de Tuixent. Parc de les Olors Prat de Sala Vilaller. Anna Salvat.

Diumenge 9 d’octubre

 • 10:00 h. Taula rodona de productors de PAM: On som i on anem
 • 14.00 h Cloenda de les jornades

Més informació

Nomenclatural type catalogue

Events

  «April 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30