Cargador de la web

I Jornades d’aprofitament i cultiu de Plantes Aromàtiques i Medicinals dels Pirineus

Aquestes primeres jornades realitzades a Araós pretenen ser una petita avaluació de l’estat actual de les plantes aromàtiques i medicinals (PAM) del Pirineu Català. La intenció és obrir aquest món d’un passat ple de futur de la mà del camp científic i dels productors que treballen ja en aquest àmbit. A l’efecte s’hi ha convidat membres de l’Institut Botànic de Barcelona i de la unitat associada UB-CSIC-ICUB, per parlar sobre les aplicacions dels estudis etnobotànics en la producció de PAM al Pirineu.

pam

Data: 8 i 9 d’octubre 2016.

Lloc: Saló d’Araós, Plaça de l’Ajuntament, 25573 ARAÓS (ALINS)

Inscripcions: Les jornades són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament a través del tel. 655927780 o per correu electrònic pampirineus@gmail.com

OrganitzacióEMD d’Araós i Parc de les Olors d’Araós

Programa complet:

Dissabte 8 d’octubre

 • 9:00 h. Presentació de les jornades. A càrrec de: Sr. Josep Poch, president de l’EMD d’Araós; Sr. Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu; Sra. Gemma Navàs, Parc de les Olors d’Araós.
 • 9:15 h. Aplicacions dels estudis etnobotànics en la producció de PAM al Pirineu. A càrrec de: Sra. Ginesta Serrasolses, Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB i Institut Botànic Barcelona (CSIC-ICUB). Coautors de la ponència Teresa Garnatje, Airy Gras i Joan Vallés.
 • 10:45 h. 20 anys d’experiències amb PAM al Pirineu. A càrrec de: Sra. Roser Crístobal, enginyera agrònoma especialitzada en PAM.
 • 11:45 h Especificacions legals en la recol·lecció silvestre de PAM als Pirineus. A càrrec de: Sr. Carles Fañanás, DARP.
 • 12:15 h. Marc legal de la cosmètica artesanal. A càrrec de: Sra. Núria Gavaldà, formuladora cosmètica i fitoterapeuta i aromaterapeuta.
 • 13:15 h. Condicionants en la legalització d’un obrador d’envasat de planta aromàtica alimentària. A càrrec de: Sra. Mònica Fanlo, enginyera agrònoma.
 • Dinar
 • 15:45 h. Programes de suport de l’administració pública a noves iniciatives del món agrari. A càrrec de: Tècnic de l’ARCA i grups d’acció local.
 • 6:15 h. Adaptació de plantes silvestres pirinenques a domesticades. A càrrec de: Sr. Pablo Emanuel Locascio, mestre perfumista i tècnic superior en botànica, genètica i biometria vegetal.
 • 18:00 h. Presentació dels Productors de PAM dels Pirineus: Taüll Orgànics, Parc de les Olors d’Araós, Essència de la Terra, Lagrimus, Herboristeria Nogué, Naina. Essències de Tuixent. Parc de les Olors Prat de Sala Vilaller. Anna Salvat.

Diumenge 9 d’octubre

 • 10:00 h. Taula rodona de productors de PAM: On som i on anem
 • 14.00 h Cloenda de les jornades

Més informació

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias