Site Loader

1a Jornada Gastronòmica de les plantes oblidades

La Universitat de Barcelona i el col·lectiu Eixarcolant celebren un projecte innovador i  transformador, amb el qual volen projectar vers el futur un coneixement ancestral abandonat i menystingut d’algunes plantes. L’objectiu de la jornada és precisament el de recuperar les sensacions, gustos, aromes i textures que experimentaven aquests joves, que ara ja són avis, quan recollien les mal anomenades “males herbes” per fer coses tant simples però alhora tant bones i saludables com una amanida, una truita, una infusió o un licor de sobretaula. Data: 12 de març de 2016 Lloc: Igualada, Espai Cívic Centre i zona exterior (C/Trinitat, nº 12) 2016-03-08_091112 Activitats:
 • Tasts: infusions, amanides, cuina silvestre, condiments, begudes. Tots ells amb els plantes silvestres com a protagonistes.
 • Activitats infantils: perquè els més petits de la casa també puguin gaudir tot descobrint les infinites possibilitat que ofereixen els materials vegetals com a elements de joc.
 • Xerrades i tallers: experts en la matèria realitzaran xerrades i tallers relacionats amb cadascun dels tasts per tal que pugueu saber com utilitzar les plantes silvestres.
 • Taula rodona: es parlarà sobre el model agroalimentari que volem i el paper que hi poden tenir les plantes silvestres. Hi participen diversos membres del grup EtnoBioFic (Institut Botànic de Barcelona – Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona)
 • Dinar: a base de productes de proximitat i plantes silvestres. Només per 7,5 euros pels participants de la Jornada.
 • Fira de productes silvestres
Totes les activitats són gratuïtes excepte el dinar. Les inscripcions cal adreçar-les a Eixarcolant. Consulteu el programa complet aquí.  

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31