Site Loader

1a Jornada Gastronòmica de les plantes oblidades

La Universitat de Barcelona i el col·lectiu Eixarcolant celebren un projecte innovador i  transformador, amb el qual volen projectar vers el futur un coneixement ancestral abandonat i menystingut d’algunes plantes. L’objectiu de la jornada és precisament el de recuperar les sensacions, gustos, aromes i textures que experimentaven aquests joves, que ara ja són avis, quan recollien les mal anomenades “males herbes” per fer coses tant simples però alhora tant bones i saludables com una amanida, una truita, una infusió o un licor de sobretaula. Data: 12 de març de 2016 Lloc: Igualada, Espai Cívic Centre i zona exterior (C/Trinitat, nº 12) 2016-03-08_091112 Activitats:
  • Tasts: infusions, amanides, cuina silvestre, condiments, begudes. Tots ells amb els plantes silvestres com a protagonistes.
  • Activitats infantils: perquè els més petits de la casa també puguin gaudir tot descobrint les infinites possibilitat que ofereixen els materials vegetals com a elements de joc.
  • Xerrades i tallers: experts en la matèria realitzaran xerrades i tallers relacionats amb cadascun dels tasts per tal que pugueu saber com utilitzar les plantes silvestres.
  • Taula rodona: es parlarà sobre el model agroalimentari que volem i el paper que hi poden tenir les plantes silvestres. Hi participen diversos membres del grup EtnoBioFic (Institut Botànic de Barcelona – Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona)
  • Dinar: a base de productes de proximitat i plantes silvestres. Només per 7,5 euros pels participants de la Jornada.
  • Fira de productes silvestres
Totes les activitats són gratuïtes excepte el dinar. Les inscripcions cal adreçar-les a Eixarcolant. Consulteu el programa complet aquí.  

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies