Site Loader

L’ IBB, PRESENT EN UN CONGRÉS A HAINAN, XINA

Durant el passat mes de maig, una delegació de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), formada pels doctors Jordi López-Pujol, Alfonso Susanna i Roser Vilatersana, assistí a l’International Conference on Ecology, Evolution, and Conservation of Tropical Plants & the 6th Conference on Tropical Forest Ecology of China, organitzada per la Universitat de Hainan i la Universitat Internacional de Florida, i que tingué lloc a Haikou, la capital de la província de Hainan.

hainan1

Fig. 1. Instantània presa durant la ponència del Dr. Susanna (10 de maig de 2015)

 

El congrés comptà amb la participació de més de d’un centenar d’investigadors procedents de diversos països (Austràlia, Canadà, Espanya, Estats Units i Xina). S’hi van van abordar nombrosos aspectes tant teòrics com metodològics de la botànica i l’ecologia, com per exemple la filogeografia, la genètica de poblacions, les accions de conservació tant in situ com ex situ, l’ecologia de la polinització, la demografia, la gestió forestal i, fins i tot, la bioprospecció. Dins el programa, els tres investigadors de l’IBB presentaren les ponències següents: “Striking disjunctions between East Asia and the Mediterranean: the case of tribe Cardueae (Compositae)”, per Susanna, “Conservation of the critically endangered flora of the Savage Islands, Atlantic Ocean”, per Vilatersana, i “Facing the challenge of Chinese flora: richness, endemism, threats, and conservation”, per López-Pujol. El congrés es clausurà amb una excursió a la reserva de Bawangling, situada al sud-oest de l’illa de Hainan i que compta amb alguns boscos tropicals relíctics.

De forma paral·lela al congrés, els investigadors d l’IBB participaren en les reunions i en l’elaboració del “Manifest de Hainan”, que pretén conscienciar tant les administracions locals com la comunitat científica i el públic en general sobre la necessitat de potenciar el coneixement i la conservació de la flora i de la fauna dels tròpics. El manifest pot consultar-se en aquest enllaç (en mandarí).

hainan2

Fig. 2. Fotografia de grup dels participants del congrés, presa a la terrassa de l’hotel Lanhai (seu del congrés, a Haikou, Hainan; 11 de maig de 2015)

 
hainan3

Fig. 3. El Dr. López-Pujol, juntament amb diversos col·legues xinesos (el Dr. Mingxun Ren, segon per la dreta, va dur a terme una estada post-doctoral a l’IBB durant el període 2012-2013), de visita a la reserva natural de Bawangling, Hainan (13 de maig de 2015)

 

Autors: Jordi López-Pujol i Alfonso Susanna

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31