Site Loader

Viatge de recol·lecció a les Illes Gregues

Tal i com es va comentar en una notícia publicada anteriorment, una delegació de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) es va reunir amb el grup del Dr. Hongzhi Kong de l’Institut de Botànica de Pequín (IBCAS). Arrel dels acords de col·laboració establerts entre ambdues institucions, s’ha realitzat un viatge de recol·lecció dut a terme per membres de l’IBB a Grècia. En concret, s’han prospectat cinc illes gregues durant 4 setmanes (del 22 de maig al 14 de juny). Les illes que s’han visitat son Creta, Kàrpathos, Rodes, Icària i Lesbos.

L’objectiu principal d’aquesta campanya ha estat herboritzar especies del gènera Nigella, tant plecs d’herbari com material deshidratat en gel de sílicie i llavors sempre que fos possible. El resultat final han estat 70 espècimens herboritzats que inclouen diferents poblacions de 7 tàxons del gènere Nigella, de diferents gèneres de la tribu de les Cardueae (Carduncellus, Carthamus, Centaurea, Cynara, Lamyropsis, Ptilostemon, …) i del gènere Paeonia.

De tots els exemplars, s’ha enviat una mostra a l’Institut de Botànica de Pequín i s’han recol·lectat duplicats amb l’objectiu d’engruixir l’herbari de l’IBB.

Nig_fumariifolia

Nigella fumariifolia. Creta, Sitia, Cap Sidero.

C_cyr

Cynara cyrenaica. Creta, Província Lassithi, vora Messeleri. Única població coneguda de l’espècie fora de Líbia.

Autora: Roser Vilatersana

Nomenclatural type catalogue

Events

  «April 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30