Site Loader

Viquimarató Salvadoriana

El passat 13 de juny es va celebrar a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) una viquimarató organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Amical Viquipèdia i l’IBB.

viv
Assistents a la viquimarató

Per Cristiserra (Treball propi). CC BY-SA 4.0

 

L’objectiu d’aquesta sessió era animar als participants perquè creessin entrades a la Viquipèdia, i que milloressin les existents, relacionades amb el col·leccionisme en l’àmbit de les ciències naturals dels segles XVII i XVIII, amb especial èmfasi en la Col·lecció Salvador, custodiada per l’IBB.

La sessió va començar amb una visita guiada a l’exposició Salvadoriana a càrrec de la comissària de l’exposició, la Dra. Neus Ibáñez, que va explicar als assistents qui van ser els Salvador i per què la seva col·lecció és tan important. A continuació, es va impartir un taller d’edició a la Viquipèdia a càrrec de Vàngelis Villar per aclarir els possibles dubtes tècniques dels participants.

Des de la Biblioteca de l’IBB es va proporcionar una bibliografia bàsica per a la sessió presencial i, posteriorment, es va enviar als participants més informació, que consistia sobretot en articles sobre la Col·lecció Salvador i el seu context històric. Fou de gran ajuda la informació inèdita que generosament va cedir el Dr. Josep Mª Camarasa, un dels investigadors que més ha estudiat la història d’aquesta família.

Aquesta sessió va permetre també penjar imatges del Gabinet i dels objectes de la Col·lecció Salvador a Wikipedia Commons. Aquestes imatges, de gran qualitat, van ser realitzades per Jordi Vidal i Natàlia Hervàs. La seva difusió a través de Wikipedia Commons suposa posar-les a disposició de la ciutadania per a la seva consulta i reutilització, respectant els termes de la llicència Creative Commons pertinent.

Aquesta Viquimarató Salvadoriana és tan sols un primer pas. S’espera que a partir d’aquí, poc a poc, es creïn més entrades que contribueixin a la difusió i el coneixement d’aquest important patrimoni històric i científic. De moment, podeu comprovar quins són els primers resultats en aquesta entrada sobre la Família Salvador.

 Moble de l'herbari Salvador Per Jordi Vidal F (Treball propi). CC BY-SA 4.0

Per Jordi Vidal F (Treball propi). CC BY-SA 4.0

Autora: Karina Barros

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31