Site Loader

Inventari Espanyol dels Coneixements Tradicionals relatius a la Biodiversitat

El paimage2_2ssat dijous 12 de març es va presentar el llibre Inventario Español de los Conocimientos Tradicionales relativos a la Biodiversidad a Madrid. L’acte va ser presidit pel secretari de l’Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, que va destacar la importància de conservar en un inventari tota aquesta cultura de la nostra societat. A continuació hi va haver una taula rodona moderada per la Dra. Montserrat Parada, investigadora del grup de recerca EtnoBioFic (IBB-UB) i amb la participació de la directora general de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural del Ministeri, Guillermina Yanguas, i alguns dels autors d’aquest treball. Podeu consultar la crònica completa d’aquesta presentació aquí.

Aquest treball es troba accessible gratuïtament en aquest enllaç del web del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Inclou la descripció d’una metodologia dissenyada per la realització d’aquest projecte així com més de 50 fitxes divulgatives sobre els coneixements tradicionals de diferents plantes, animals, ecosistemes i minerals. En la seva elaboració ha participat un equip constituït per més de 60 investigadors de més de 20 centres d’investigació i universitats. Es tracta d’una publicació pionera a Europa que neix amb l’objectiu de preservar els coneixements tradicionals transmesos oralment a través del temps.

Aquest projecte ha estat promogut pel Ministeri per donar compliment a la llei 42/2007, del 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de Biodiversitat que reconeix la necessitat de conèixer, conservar i fomentar els coneixements i pràctiques tradicionals d’interès per a la biodiversitat. Concretament, en el seu article 70, indica que les administracions públiques han d’elaborar inventaris de coneixements tradicionals que permetin avançar en el seu coneixement i conservació.

El treball però no està finalitzat encara i hi ha previst una segona fase que inclourà un major nombre d’espècies, fins arribar a unes 300. Aquesta segona fase durarà fins a principis del 2017.

inventari

 

Autora: Neus Nualart

Nomenclatural type catalogue

Events

    «July 2024»
    MonTueWedThuFriSatSun
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
     
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31