Site Loader

Inventari Espanyol dels Coneixements Tradicionals relatius a la Biodiversitat

El paimage2_2ssat dijous 12 de març es va presentar el llibre Inventario Español de los Conocimientos Tradicionales relativos a la Biodiversidad a Madrid. L’acte va ser presidit pel secretari de l’Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, que va destacar la importància de conservar en un inventari tota aquesta cultura de la nostra societat. A continuació hi va haver una taula rodona moderada per la Dra. Montserrat Parada, investigadora del grup de recerca EtnoBioFic (IBB-UB) i amb la participació de la directora general de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural del Ministeri, Guillermina Yanguas, i alguns dels autors d’aquest treball. Podeu consultar la crònica completa d’aquesta presentació aquí.

Aquest treball es troba accessible gratuïtament en aquest enllaç del web del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Inclou la descripció d’una metodologia dissenyada per la realització d’aquest projecte així com més de 50 fitxes divulgatives sobre els coneixements tradicionals de diferents plantes, animals, ecosistemes i minerals. En la seva elaboració ha participat un equip constituït per més de 60 investigadors de més de 20 centres d’investigació i universitats. Es tracta d’una publicació pionera a Europa que neix amb l’objectiu de preservar els coneixements tradicionals transmesos oralment a través del temps.

Aquest projecte ha estat promogut pel Ministeri per donar compliment a la llei 42/2007, del 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de Biodiversitat que reconeix la necessitat de conèixer, conservar i fomentar els coneixements i pràctiques tradicionals d’interès per a la biodiversitat. Concretament, en el seu article 70, indica que les administracions públiques han d’elaborar inventaris de coneixements tradicionals que permetin avançar en el seu coneixement i conservació.

El treball però no està finalitzat encara i hi ha previst una segona fase que inclourà un major nombre d’espècies, fins arribar a unes 300. Aquesta segona fase durarà fins a principis del 2017.

inventari

 

Autora: Neus Nualart

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31