Site Loader

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2014

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) va participar en la 19a Setmana de la Ciència 2014 (del 14 al 23 novembre) amb una visita guiada a l’exposició Salvadoriana, una visita a l’herbari BC i un taller d’identificació de plecs d’herbari i mostres de plantes silvestres cultivades al Jardí Botànic de Barcelona (JBB).

  • La Dra. Neus Ibáñez, conservadora i directora de l’herbari BC, va realitzar visites guiades a l’exposició Salvadoriana per a donar a conèixer una valuosa part del patrimoni científic de la ciutat de Barcelona: el gabinet d’història natural de la família Salvador. Els Salvador foren una família d’apotecaris que des de principis del s. XVII van reunir una important col·lecció d’objectes d’origen natural i artificial. Entre ells es destaquen alguns plecs exposats procedents de l’herbari Salvador, el més antic d’Espanya, amb descripcions prelinneanes.
  • Durant les visites a l’herbari BC, una de les conservadores de l’herbari BC, la Sra. Neus Nualart, va donar a conèixer als assistents tant la col·lecció general, com algunes col·leccions històriques (Vayreda, Trèmols i l’herbari Salvador) i de criptogàmia (líquens i algues). També va explicar què és un herbari, quina és la seva funció i utilitat per a la comunitat científica i la societat, com i per què és important la conservació de les col·leccions i com s’incorporen els espècimens a les mateixes (recol·lecció, tècniques de muntatge, escaneig, informatització i intercalació).
  • El taller d’identificació de plecs d’herbari i plantes silvestres cultivades al Jardí Botànic de Barcelona (JBB) va ser impartit per la Dra. Noemí Montes, tècnica de l’herbari BC, que va mostrar als assistents els caràcters morfològics que defineixen algunes de les famílies més importants de la flora vascular mediterrània. Els assistents van observar diferents mostres tant de plecs d’herbari com de plantes cultivades i recol·lectades al JBB, van omplir una fitxa descriptiva i van determinar diverses espècies de plantes vasculars.

L’IBB va rebre un total de 49 visitants; els quals van participar en tres visites guiades a l’exposició Salvadoriana, quatre visites a l’herbari BC i dos tallers d’identificació de plecs d’herbari i plantes cultivades al JBB .

[widgetkit id=3850]

Autora: Noemí Montes-Moreno

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31