Site Loader

COL·LABORACIÓ ENTRE l’IBB i l’IBCAS

Per tercer any consecutiu s’ha mantingut la col·laboració entre l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) i el grup del Dr. Hongzhi Kong de l’Institut de Botànica de l’Acadèmia de Ciències de la Xina (IBCAS) en el que s’ha realitzat un tercer viatge de recol·lecció a Grècia. Aquesta és la continuació del projecte presentat en aquesta notícia, en el que ja es van realitzar dues primeres campanyes de recol·lecció els anys 2015 i 2016.

Enguany la zona prospectada ha inclòs la regió d’Àtica i la illa de Creta a més d’un viatge a les planes de Lleida durant el mes de maig. L’objectiu principal d’aquesta campanya ha estat herboritzar espècies dels gèneres Nigella i Garidella, tant plecs d’herbari com material deshidratat en gel de sílice. A més a més, sempre que ha estat possible també s’han recol·lectat llavors. S’han herboritzat 16 espècimens herboritzats que inclouen 6 espècies de Nigella, una espècie de Garidella i 6 espècies de la tribu de les Cardueae (Carthamus, Cynara…).

De tots els exemplars, s’ha enviat una mostra a l’Institut de Botànica de Pequín (IBCAS) i s’han recol·lectat duplicats amb l’objectiu d’enriquir l’herbari BC de l’IBB.

grecia

Nigella stricta (Creta, al nord de Moni Chrisoskalitissis) (Fotografia: Xu Yao)

grecia2

Detall de la flor de Garidella nigellastrum (Creta, península d’Akrotiri) (Fotografia: Xu Yao)

Autora: Roser Vilatersana

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31