Site Loader

SEMINARI: Sobre etnoecologia en homenatge al professor Pere Montserrat Recoder (Mataró, 1918 – Jaca, 2017)

Lloc: Sala Salvador, Institut Botànic de Barcelonap1010269

Data i horari: dijous 27 d’abril, a les 12h

Organització: GReB

En record del Dr. Pere Montserrat, el GReB (Grup de Recerca en Biosistemàtica i Biodiversitat vegetal) organitza un seminari sobre la seva activitat etnoecològica el proper dijous 27 d’abril a la Sala Salvador.  El Dr. Pere Montserrat, cofundador de l’Instituto Pirenaico de Ecología (IPE/CSIC), va a morir el 6 de febrer de 2017, deixant una immensa obra en botànica.

Durant la seva trajectòria logo_greb_3professional va descriure  més de 150 espècies de plantes i en tenia més de 25 dedicades. A més, va impulsar la creació de la Sociedad Española para el Estudio de los Pastos (SEEP) i  va explicar com el consum dels herbívors condiciona completament l’evolució dels paisatges, la vegetació i la flora.

Instal·lat a Jaca a partir de 1968 i sense abandonar mai l’estudi de les pastures, va crear l’herbari JACA i es va centrar més en la flora dels Pirineus i de la Península Ibèrica. Va continuar en estudis de plantes fins al final dels seus dies. Actualment, l’Institut Botànic de Barcelona conserva el seu herbari de la flora del Maresme.

El seminari, obert a tot el públic interessat, tindrà la següent estructura:

 • Introducció: Joan Vallès, coordinador del grup de recerca en biodiversitat i biosistemàtica vegetals (GREB), Universitat de Barcelona
 • Conferència: “El Prof. P. Montserrat o la búsqueda de los saberes etnoecológicos a través de las plantas y los paisajes ibéricos” per Luis Villar, Instituto Pirenaico de Ecología (IPE-CSIC), Jaca
 • Conferència: “Etnoecología en los trópicos: biodiversidad, culturas indígenas y conservación. Cambios y retos en la globalización” per Maximilien Gueze, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra.
 • Cloenda: Josep M. Montserrat, Jardí Botànic de Barcelona, fill del Prof. Pere Montserrat.

Nomenclatural type catalogue

Events

  «February 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29