Site Loader

Llibre “El poblament vegetal i els hàbitats del massís del Montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter”

Portada-Vol6

La Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis, nascuda de la col·laboració entre la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, impulsa un nou volum de la col·lecció “Recerca i Territori”. Aquesta col·lecció va néixer amb el propòsit de publicar treballs que aportin coneixements que tinguin a veure amb l’entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i, a més, ho fa amb la intenció d’extreure un profit que, des d’un punt de vista aplicat, pugui ajudar a millorar diversos aspectes de la gestió del parc.

El sisè volum de la sèrie “Recerca i Territori”, El poblament vegetal i els hàbitats del massís del Montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter, és un estudi monogràfic dut a terme per autors reconeguts que porten una trajectòria llarga treballant-hi. El llibre tracta la flora vascular i les criptògames d’aquesta zona. Així, es recull el coneixement relacionat no només amb els organismes vegetals, sinó també amb els fongs i líquens, que tradicionalment s’han tractat dins de la botànica.

La obra s’aborda des de dos punts de vista: d’una banda intenta recollir tot el que es coneix sobre les espècies i els hàbitats presents a la zona. De l’altra, busca analitzar aquelles espècies i hàbitats que resulten singulars, destacant els esforços de gestió que s’han realitzat i que cal realitzar per a la seva conservació. També inclou aquelles espècies al·lòctones amb capacitat invasora i els criteris per al seu control. Aquest llibre busca agrupar el coneixement sobre aquesta matèria i es vol convertir en una eina útil per als gestors d’aquests espais i d’altres espais similars.

Aquest volum es va presentar el passat 6 de març, en el marc de les III Jornades Recerca i Territori, destinades a debatre aspectes concrets del patrimoni natural i de la seva gestió. Les temàtiques que es van a tractar van ser la gestió i conservació del poblament vegetal, des del seguiment i l’estat de conservació de la flora singular, fins a la planificació i gestió dels hàbitats.

El poblament vegetal i els hàbitats del massís del Montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter està editat per Lluís Vilar i Xavier Quintana i, en la redacció del manuscrit, ha participat la Dra. Diana Muñiz, investigadora de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB).

llibreMontgri

Autora: Diana Muñiz

Nomenclatural type catalogue

Events

  «February 2023»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28