Site Loader

SEMINARI: Al voltant de la col·lecció Salvador. Tasca feta, treballs en marxa i perspectives de futur

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Dr. José Pardo-Tomás, investigador científic del CSIC a la Institució Milà i Fontanals

Data: Dimarts 24 de febrer 2014, 12:00 hores.

Lloc: Sala Salvador de l’IBB.


RESUM

Ara fa poc més de 77 anys, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la incorporació de la Col·lecció Salvador a l’Institut Botànic per tal d’evitar que “pugui córrer el risc de sofrir perjudici o de perdre’s, i que continuï, com fins ara, sostret a l’estudi i consulta”.

Ara fa poc més de 2 mesos, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la declaració de la Col·lecció Salvador com a “bé cultural d’interès nacional”, la qual atorga el màxim nivell de protecció legal als béns del nostre patrimoni cultural que assoleixen aquesta consideració legal.

Entre una i altra data, s’ha recorregut un llarg camí ple d’històries interessants i relativament desconegudes. La intenció del seminari és presentar-ne un breu panorama d’aquesta història, però posant l’èmfasi en les tasques fetes o en marxa al voltant del projecte Salvadoriana, així com debatre les perspectives de futur que la Col·lecció ofereix, tant en el camp de la recerca històrica i científica com en el camp de la comunicació i la divulgació del patrimoni científic.

Nomenclatural type catalogue

Events

  «May 2024»
  MonTueWedThuFriSatSun
    
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31