Cargador de la web

SEMINARIO: El caso de estudio de Kalanchoe × houghtonii: un híbrido artificial de éxito como planta invasora global

Ciclo de seminarios IBB Ponentes: Carlos Gómez Bellver, Jordi López Pujol & Neus Nualart (Institut Botànic de Barcelona (CSIC-ICUB) – Universitat de Barcelona) Fecha: martes, 7 de mayo de 2019, 12:00 horas Lugar: Sala Salvador de l’IBB
Les espècies al·lòctones invasores es consideren actualment una de les principals amenaces per a la biodiversitat mundial. Una de les plantes invasores que es troba en gran expansió en els últims temps és Kalanchoe × houghtonii (Crassulaceae), un híbrid artificial creat als anys 30 als Estats Units entre K. daigremontiana i K. tubiflora, dues espècies endèmiques de Madagascar. Gràcies a la seva gran capacitat colonitzadora, Kalanchoe × houghtonii va escapar del cultiu i es va estendre ràpidament a moltes parts del món, encara que el seu abast real no és ben conegut. Això és degut a la manca d’una descripció formal no apareguda fins als últims temps (2006) i a la forta similitud morfològica amb un dels seus parentals (K. daigremontiana). En aquest seminari explicarem un estudi portat a terme amb els objectius de (1) delimitar l’actual àrea de distribució de K. × houghtonii a escala global recopilant i validant totes les cites, (2) seguir la seva colonització al llarg dels anys i (3) veure com pot evolucionar la seva distribució amb estudis de modelització de nínxol ecològic.  

Actualidad

Firmado el nuevo convenio del centro mixto con el acuerdo del CSIC y el Consorcio Museo de Ciencias Naturales de Barcelona.

Nuevo convenio con fecha del 10/11/2023.

Consulta aquí el convenio

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias