Site Loader

SEMINARI: El cas d’estudi de Kalanchoe × houghtonii: un híbrid artificial d’èxit com a planta invasora global

Cicle de seminaris IBB Ponents: Carlos Gómez Bellver, Jordi López Pujol & Neus Nualart (Institut Botànic de Barcelona (CSIC-ICUB) – Universitat de Barcelona) Data: dimarts, 7 de maig de 2019, 12:00 hores Lloc: Sala Salvador de l’IBB
Les espècies al·lòctones invasores es consideren actualment una de les principals amenaces per a la biodiversitat mundial. Una de les plantes invasores que es troba en gran expansió en els últims temps és Kalanchoe × houghtonii (Crassulaceae), un híbrid artificial creat als anys 30 als Estats Units entre K. daigremontiana i K. tubiflora, dues espècies endèmiques de Madagascar. Gràcies a la seva gran capacitat colonitzadora, Kalanchoe × houghtonii va escapar del cultiu i es va estendre ràpidament a moltes parts del món, encara que el seu abast real no és ben conegut. Això és degut a la manca d’una descripció formal no apareguda fins als últims temps (2006) i a la forta similitud morfològica amb un dels seus parentals (K. daigremontiana). En aquest seminari explicarem un estudi portat a terme amb els objectius de (1) delimitar l’actual àrea de distribució de K. × houghtonii a escala global recopilant i validant totes les cites, (2) seguir la seva colonització al llarg dels anys i (3) veure com pot evolucionar la seva distribució amb estudis de modelització de nínxol ecològic.  

Actualitat

Inici del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «desembre 2022»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   
   

Butlletí de notícies