Cargador de la web

SEMINARIO: El caso de estudio de Kalanchoe × houghtonii: un híbrido artificial de éxito como planta invasora global

Ciclo de seminarios IBB Ponentes: Carlos Gómez Bellver, Jordi López Pujol & Neus Nualart (Institut Botànic de Barcelona (CSIC-ICUB) – Universitat de Barcelona) Fecha: martes, 7 de mayo de 2019, 12:00 horas Lugar: Sala Salvador de l’IBB
Les espècies al·lòctones invasores es consideren actualment una de les principals amenaces per a la biodiversitat mundial. Una de les plantes invasores que es troba en gran expansió en els últims temps és Kalanchoe × houghtonii (Crassulaceae), un híbrid artificial creat als anys 30 als Estats Units entre K. daigremontiana i K. tubiflora, dues espècies endèmiques de Madagascar. Gràcies a la seva gran capacitat colonitzadora, Kalanchoe × houghtonii va escapar del cultiu i es va estendre ràpidament a moltes parts del món, encara que el seu abast real no és ben conegut. Això és degut a la manca d’una descripció formal no apareguda fins als últims temps (2006) i a la forta similitud morfològica amb un dels seus parentals (K. daigremontiana). En aquest seminari explicarem un estudi portat a terme amb els objectius de (1) delimitar l’actual àrea de distribució de K. × houghtonii a escala global recopilant i validant totes les cites, (2) seguir la seva colonització al llarg dels anys i (3) veure com pot evolucionar la seva distribució amb estudis de modelització de nínxol ecològic.  

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias