Cargador de la web

Semana de la Ciencia 2018

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa de nou a la Setmana de la Ciència que es celebra del 9 al 18 de novembre. Durant aquests dies, nombroses institucions científiques, universitats i organismes públics organitzen diverses activitats per apropar la ciència a la ciutadania. Per una banda, s’organitzen tallers adreçats a escolars:

 • El llibre màgic de la natura: l’herbari de la Biodiversitat: taller adreçat a alumnes de primària on es podran convertir en botànics per un dia i crear la seva pròpia col·lecció de plantes. A càrrec de Noemí Montes, Diana Muñiz i Neus Ibáñez (divendres 16 de 10 a 14h). Més informació.
 • Com evolucionen les plantes?: per a conèixer com han evolucionat els caràcters morfològics i ecològics de les espècies a partir del seu ADN. Taller adreçat a alumnes de Batxillerat a càrrec de Daniel Vitales i Sònia García (dimecres 14 de 10 a 14h). Més informació.

Per l’altra, el diumenge 18 de novembre es portaran a terme diferents visites guiades adreçades al públic en general coincidint amb una jornada de portes obertes al Jardí Botànic de Barcelona. Aquestes visites duren 45 minuts i són combinables de manera que se’n poden fer més d’una el mateix dia. S’organitzen les següents:

 • Un tast de recerca en biodiversitat i evolució a l’IBB: visita guiada als laboratoris per a conèixer de primera mà el seu equipament i funcionament i alhora conèixer la recerca que s’hi porta a terme, a càrrec d’Alfonso Susanna (11:30h, 12:30h). Més informació.
 • La mediterrànea occidental en un herbari: visita a l’herbari per a conèixer la col·lecció de plantes d’aquest centre de recerca botànica, a càrrec de Neus Ibáñez (11:30h, 12:30h). Més informació.
 • Els nostres arbres a petita escala: visita als bonsais del Jardí Botànic de Barcelona: per a veure l’exposició permanent i descobrir el taller on es té cura dels bonsais i s’apliquen les tècniques de modelat, poda, enfilferrat i trasplantament de bonsais, a càrrec de Juanjo Pardo (11:30h,12:30h). Més informació.

Aquest any, com a novetat, també organitzem una xerrada al centre de Barcelona amb el títol Aliments funcionals: tendències del segle XXI o coneixement tradicional on podreu aprendre sobre conceptes com aliments funcionals, nutricèutics o superfoods. A càrrec d’Airy Gras, investigadora de l’Institut Botànic de Barcelona dedicada als estudis de flora etnobotànica, horts familiars i plantes alimentàries silvestres. En finalitzar la xerrada hi haurà un refrigeri amb tast de productes etnobotànics. La xerrada es durà a terme a la residència d’investigadors del CSIC el dimecres 14 a les 19h de la tarda. Més informació.

SCT 2018 1920x280 banner

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat. La organització és a càrrec de l’IBB amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Actualidad

Firmado el nuevo convenio del centro mixto con el acuerdo del CSIC y el Consorcio Museo de Ciencias Naturales de Barcelona.

Nuevo convenio con fecha del 10/11/2023.

Consulta aquí el convenio

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

  «febrero 2024»
  LunMarMiéJueVieSábDom
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
     

Boletín de noticias