Cargador de la web

Semana de la Ciencia 2018

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa de nou a la Setmana de la Ciència que es celebra del 9 al 18 de novembre. Durant aquests dies, nombroses institucions científiques, universitats i organismes públics organitzen diverses activitats per apropar la ciència a la ciutadania. Per una banda, s’organitzen tallers adreçats a escolars:

 • El llibre màgic de la natura: l’herbari de la Biodiversitat: taller adreçat a alumnes de primària on es podran convertir en botànics per un dia i crear la seva pròpia col·lecció de plantes. A càrrec de Noemí Montes, Diana Muñiz i Neus Ibáñez (divendres 16 de 10 a 14h). Més informació.
 • Com evolucionen les plantes?: per a conèixer com han evolucionat els caràcters morfològics i ecològics de les espècies a partir del seu ADN. Taller adreçat a alumnes de Batxillerat a càrrec de Daniel Vitales i Sònia García (dimecres 14 de 10 a 14h). Més informació.

Per l’altra, el diumenge 18 de novembre es portaran a terme diferents visites guiades adreçades al públic en general coincidint amb una jornada de portes obertes al Jardí Botànic de Barcelona. Aquestes visites duren 45 minuts i són combinables de manera que se’n poden fer més d’una el mateix dia. S’organitzen les següents:

 • Un tast de recerca en biodiversitat i evolució a l’IBB: visita guiada als laboratoris per a conèixer de primera mà el seu equipament i funcionament i alhora conèixer la recerca que s’hi porta a terme, a càrrec d’Alfonso Susanna (11:30h, 12:30h). Més informació.
 • La mediterrànea occidental en un herbari: visita a l’herbari per a conèixer la col·lecció de plantes d’aquest centre de recerca botànica, a càrrec de Neus Ibáñez (11:30h, 12:30h). Més informació.
 • Els nostres arbres a petita escala: visita als bonsais del Jardí Botànic de Barcelona: per a veure l’exposició permanent i descobrir el taller on es té cura dels bonsais i s’apliquen les tècniques de modelat, poda, enfilferrat i trasplantament de bonsais, a càrrec de Juanjo Pardo (11:30h,12:30h). Més informació.

Aquest any, com a novetat, també organitzem una xerrada al centre de Barcelona amb el títol Aliments funcionals: tendències del segle XXI o coneixement tradicional on podreu aprendre sobre conceptes com aliments funcionals, nutricèutics o superfoods. A càrrec d’Airy Gras, investigadora de l’Institut Botànic de Barcelona dedicada als estudis de flora etnobotànica, horts familiars i plantes alimentàries silvestres. En finalitzar la xerrada hi haurà un refrigeri amb tast de productes etnobotànics. La xerrada es durà a terme a la residència d’investigadors del CSIC el dimecres 14 a les 19h de la tarda. Més informació.

SCT 2018 1920x280 banner

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat. La organització és a càrrec de l’IBB amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

 • - Invasoras en Montjuïc
 • «octubre 2023»
  LunMarMiéJueVieSábDom
        
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
  *
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   
       

Boletín de noticias