Cargador de la web

SEMINARIO: Al voltant de la col·lecció Salvador. Tasca feta, treballs en marxa i perspectives de futur

Ciclo de seminarios IBB

Ponente: Dr. José Pardo-Tomás, investigador científico del CSIC en la Institución Milà i Fontanals

Fecha: Martes 24 de febrer 2014, 12:00 horas.

Lugar: Sala Salvador del IBB.


RESUMEN

Ara fa poc més de 77 anys, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la incorporació de la Col·lecció Salvador a l’Institut Botànic per tal d’evitar que “pugui córrer el risc de sofrir perjudici o de perdre’s, i que continuï, com fins ara, sostret a l’estudi i consulta”.

Ara fa poc més de 2 mesos, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la declaració de la Col?lecció Salvador com a “bé cultural d’interès nacional”, la qual atorga el màxim nivell de protecció legal als béns del nostre patrimoni cultural que assoleixen aquesta consideració legal.

Entre una i altra data, s’ha recorregut un llarg camí ple d’històries interessants i relativament desconegudes. La intenció del seminari és presentar?ne un breu panorama d’aquesta història, però posant l’èmfasi en les tasques fetes o en marxa al voltant del projecte Salvadoriana, així com debatre les perspectives de futur que la Col·lecció ofereix, tant en el camp de la recerca històrica i científica com en el camp de la comunicació i la divulgació del patrimoni científic.

Visitas al mariposario

Durante la primavera (marzo-junio) las escuelas pueden venir a visitar el mariposario los miércoles por la mañana. Para mayor información contactad con info@ibb.csic.es

Actualidad

Firmado el nuevo convenio del centro mixto con el acuerdo del CSIC y el Consorcio Museo de Ciencias Naturales de Barcelona.

Nuevo convenio con fecha del 10/11/2023.

Consulta aquí el convenio

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias