Cargador de la web

SEMINARIO: Los herbarios históricos del Instituto Botánico de Barcelona: un legado antiguo, un recurso actualal

Ciclo de seminarios IBB

Ponente: Laura Gavioli [Instituto Botánico de Barcelona (IBB-CSIC-ICUB)] & Marta Pérez Azcárate (Museo de Ciencias Naturales de Barcelona – Itinerart)

Fecha: martes, 29 de enero de 2019, 12:00 horas

Lugar: Sala Salvador de l’IBB


Què és un herbari històric? Quines són les seves característiques principals? Quins es conserven a l’Institut Botànic de Barcelona? En aquest seminari explicarem els tractaments als quals es van sotmetre en el passat i els estudis dels quals van ser objecte. Ens centrarem en les intervencions actuals com la restauració, el muntatge, el monitoratge, el condicionament, l’estudi, la informatització, l’escaneig i les anàlisis que se’n puguin derivar. Finalment intentarem identificar els reptes de futur d’aquestes col·leccions a través de les correctes tècniques de preservació, condicionament i posterior documentació per a facilitar-ne la consulta a través de la publicació web.

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias