Cargador de la web

Conferencia: Del saber popular a las moléculas

saber3Ciclo 75 años del CSIC

Ponente: Dra. Teresa Garnatje, investigadora del CSIC en el Instituto Botánico de Barcelona (IBB)

Fecha: Lunes 20 de abril de 2015, 18:30 horas.

Lugar: Sala de actos de la Residencia de Investigadores. Calle Hospital, 64 (Barcelona)


Resumen

Del saber popular a les molècules: el paper de l’etnobotànica en la preservació i les aplicacions del coneixement tradicional

Des del nostre origen com espècie, els humans hem mantingut una estreta relació amb les plantes del nostre entorn més immediat. Al llarg de la nostra evolució hem après les virtuts i les utilitats de les plantes però també els seus efectes tòxics. Aquest llarg aprenentatge de com podem recol·lectar, conservar, usar i anomenar les plantes, ha estat el responsable del manteniment del coneixement tradicional generació rere generació. Actualment, aquest saber popular es troba en una clara regressió o, fins i tot, en “perill d’extinció” i per això, voldríem destacar la importància dels estudis etnobotànics, tot fent un breu repàs als usos medicinals i alimentaris, entre d’altres, de les plantes silvestres del nostre territori i les seves aplicacions.

saber4 saber2 saber1

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias