Site Loader

Visions de la ciència: La saviesa de la natura

 

Ponent: Dr. Gerard Talavera. Investigador Ramón y Cajal. Institut Botànic de Barcelona.

Dia i hora: dilluns 8 de febrer a les 18:30 hores

La xerrada es retransmetrà en directe a YouTube.


El cicle Visions de la ciència. Coneixement i Convivència davant la pandèmia aborda científicament i divulgativament alguns dels principals reptes socials associats a conviure amb la covid-19: biodiversitat, diversitat genètica, evolució, adaptació, malalties emergents i desinformació. A partir de conceptes científics sobre biologia evolutiva en el context de la ciència d’avantguarda, realitzada per investigadores del CSIC, s’explicaran importants conceptes relacionats amb la covid-19, el seu origen i expansió, mostrant estratègies evolutives d’èxit en la natura, i com aquest coneixement és útil en el dia a dia de les persones, perquè afavoreix la salut i la cohesió social.

Dilluns 8 de febrer, el Dr. Gerard Talavera, investigador de l’IBB, participarà amb la xerrada La saviesa de la natura. En ella presentarà el paper de les papallones com a bioindicadors del canvi climàtic i la importància de la biodiversitat davant d’una pandèmia com la Covid-19. També parlarà del paper d’espècies críptiques, mirant més enllà de la superfície amb tècniques com el codi de barres genètic.

Es pot consultar el programa complet del cicle de xerrades en aquest enllaç.

Nomenclatural type catalogue

Events

  «December 2023»
  MonTueWedThuFriSatSun
      
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31