Site Loader

Art i ciència en confluència a HerbArt

La Trobada Internacional HerbArt és un projecte de col·laboració entre científics i artistes procedents de diferents universitats i escoles d’educació superior, programat entre l’abril del 2019 i l’abril del 2020, a Barcelona.

Els artistes i els investigadors en botànica participants es reuneixen per compartir processos, identificar territoris de col·laboració interdisciplinària i trobar confluències entre la creació artística, la genètica i l’evolució de les plantes, partint de l’herbari com a arxiu compartit.

L’herbari és abordat com a font d’inspiració, estudi i reflexió, des de les mirades creativa i científica. Aquest magnífic arxiu visual i tàctil permet acostaments i lectures diverses. La matèria, la textura, la forma i el color són font d’informació plural per generar continguts narratius, visuals i creatius.

El projecte s’estructura en dues fases, que es materialitzaran a Barcelona entre l’abril del 2019 i l’abril del 2020:

  • Una primera fase en què s’organitza una Trobada Internacional amb sessions plenàries, visites i anàlisis de les principals col·leccions botàniques conservades a Barcelona.
  • Una segona fase que contempla una exposició artística i una publicació del procés creatiu interdisciplinari.

En la direcció d’aquest projecte hi participen la Dra. Teresa Garnatje, directora de l’IBB, i el Dr. Joan Vallès, de la unitat associada UB-CSIC. A més, altres investigadors de l’IBB hi participen oferin diferents activitats a les jornades.

Consulteu el programa de les jornades amb les xerrades i activitats que s’hi faràn en el següent enllaç. Les conferències són obertes al públic, en aquest cartell podeu consultar els horaris i espais on es faran.

Per a més informació consulteu el projecte complet aquí.

Nomenclatural type catalogue

Events