Site Loader

WORKSHOP: Ús dels portals de dades de biodiversitat de GBIF (nacional i internacional)

Workshop IBB

Ponent: Neus Nualart

Date: Thursday, May 31, 2018, 11:00 hours

Venue: Sala de Juntes de l’IBB

Approximate duration: 2 hours

Language: Catalan

Material: You will need your own laptop


gbif2El Global Biodiversity Information Facility (GBIF) és una infraestructura científica de dades obertes amb l’objectiu de proporcionar a qualsevol individu l’accés a la informació sobre els éssers vius que habiten el planeta. La iniciativa va sorgir en 1999 i actualment participen quasi 1500 proveïdors de dades. Durant el 2017 s’han llençat els nous portals de dades, tant nacional com internacional, amb millores substancials gràcies als comentaris recopilats pels usuaris al llarg d’aquests anys de funcionament de la plataforma. En aquest workshop s’explicaran les principals novetats d’ambdós portals, així com la consulta de les dades i la seva interpretació i descàrrega. gbifAquest workshop està basat en el taller Uso y manejo de los portales de datos de biodiversidad de GBIF (portal internacional y portal español) que va tenir lloc al novembre de 2017 al Real Jardín Botánico de Madrid..

Nomenclatural type catalogue

Events