Site Loader

Oferta beca predoctoral sobre radiacions alpines

Es busca candidat per a realitzar una tesi doctoral en el marc del Projecte d’investigació RADIACIONS ALPINES DE TIPUS INSULAR A ASIA: ELS CASOS DE SAUSSUREA I JURINEA A L’HIMALAYA I EL TIAN SHAN.

Possibilitat de sol·licitar beques predoctorals FPI (Ministeri de Economia i Competitivitat) i FI (Generalitat de Catalunya).

REQUISITS:

    • Estar en possessió d’un títol universitari oficial de la especialitat de Biologia.
    • Estar en possessió d’un títol de màster oficial que cobreixi les àrees de coneixement de Biologia Vegetal, Biologia Evolutiva o Reconstrucció de Filogènies.
    • Tenir una nota mitjana d’expedient acadèmic superior a 8.
    • Tenir coneixements alts d’anglès escrit i parlat.

ES VALORARÀ POSITIVAMENT:

    • Tenir experiència prèvia en investigació relacionada amb l’àmbit del projecte.

RESUM DEL PROJECTE

El fenomen de la radiació consisteix en la generació de nombroses espècies en un breu període de temps i és típic d’ambients insulars. Moltes radiacions de plantes han sigut provocades per oportunitats ecològiques de tipus insular causades pels aixecaments de les muntanyes. La regió de l’Himalaia-Quinghai-Tibet (HQTP), incloent les adjacents muntanyes Hengduan al sud-oest de la Xina, són un dels principals focus de biodiversitat del món gràcies a la seva riquesa en espècies i endemismes. Tanmateix, ha rebut molta menys atenció per part dels biòlegs evolutius que altres àrees com els Andes o les principals cadenes muntanyoses d’Europa, probablement degut al seu accés més difícil i a la falta de dades disponibles.

Els nostres objectius generals són els següents:

    1. Obtenir una mostra completa dels gèneres Saussurea i Jurinea (Compositae), especialment centrada en les dues principals zones de radiació de les muntanyes del Tian Shan i HQTP;
    2. Generar filogènies ben resoltes d’ambdós gèneres amb un enfoc multi-loci, obtingudes mitjançant anàlisis d’inferència bayesiana i parsimònia de dades de seqüenciació d’última generació (NGS);
    3. Sobre la base de les noves filogènies, utilitzar els mètodes de reconstrucció d’àrees ancestrals i datació desenvolupades recentment per a respondre a les següents preguntes:

Les espècies alpines d’ambdós gèneres en les muntanyes d’Àsia constitueixen clades amb taxes de diversificació clarament superiors que els seus parents de terres baixes? Quantes radiacions independents van tenir lloc en el complex? Si van ser varies, es van produir al mateix temps, i són comparables en termes de taxes d’especiació? Quins factors (intrínsecs o extrínsecs) haurien sigut els impulsos d’aquestes radiacions, és a dir, si les radiacions segueixen un model geogràfic, un model d’adaptació, o un model mixt?

Els resultats del nostre estudi seran una contribució molt important a l’estudi de les radiacions alpines i obriran un camí metodològic per a l’anàlisi de grans radiacions en altres gèneres.

 

Els interessats poden enviar el seu Curriculum Vitae al investigador principal del projecte, Dr. Alfonso Susanna de la Serna (asusanna@ibb.csic.es) fins el 20 de setembre de 2016.

Autor: Alfonso Susanna

Nomenclatural type catalogue

Events

    «January 2023»
    MonTueWedThuFriSatSun
          
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
     
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31