Site Loader

Setmana de la Ciència 2015

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa de nou a la Setmana de la Ciència que enguany arriba a la seva vintena edició catalana i es celebra del 14 al 22 de novembre. Durant aquests dies, nombroses institucions científiques, universitats i organismes públics organitzen diverses activitats per apropar la ciència a la ciutadania.

De dilluns a divendres podreu gaudir de tallers adreçats a estudiants d’ESO, Batxillerat o Formació professional:

setmana ciencia
  • Taller d’identificació de plecs d’herbari i planta viva: per a conèixer algunes plantes representatives de la flora mediterrània, a càrrec de la Dra. Noemí Montes.
  • Taller Salvadoriana, recuperant un tresor perdut: per a conèixer el patrimoni de la col·lecció Salvador de més de 400 anys d’antiguitat. Organitzat pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
  • Visita a l’exposició Salvadoriana. La història de la ciència dins un gabinet naturalista: per a conèixer la història de la família Salvador a través de l’exposició Salvadoriana. Organitzat pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

El cap de setmana 21-22 de novembre es portaran a terme diferents activitats adreçades al públic en general coincidint amb una jornada de portes obertes al Jardí Botànic de Barcelona:

  • Visita guiada a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB): laboratoris, biblioteca i herbari: per a conèixer de primera mà aquest centre de recerca botànica a càrrec dels seus investigadors i tècnics (dissabte a les 11h, 12h i 13h i diumenge a les 11h i 12h).
  • Visita guiada a l’exposició Salvadoriana: per a conèixer aquest tresor tan conegut del patrimoni científic de la ciutat, a càrrec de la Dra. Neus Ibáñez, comissaria de l’exposició (dissabte a les 11h, 12h, 13h i diumenge a les 11h i 13h).
  • Seminari: Al pot petit hi ha la bona confitura: Gastrobotànica Ngäbe de Costa Rica: seminari sobre Botànica gastronòmica del poble indígena Ngäbe a càrrec del Dr. Ugo D’Ambrosio (dissabte 21 de 12.30 a 13:30).
  • Taller d’identificació de plecs d’herbari i planta viva: per a conèixer algunes plantes representatives de la flora mediterrània, a càrrec de la Dra. Noemí Montes (dissabte 21 de 11h a 12:30 i de 12:45 a 14:15).
  • Seminari: Al voltant de la col·lecció Salvador. Tasca feta, treballs en marxa i perspectives de futur: a càrrec del Dr. Jose Pardo Tomás (IMF-CSIC), comissari de l’exposició Salvadoriana (diumenge 22 de 12:00 a 13:00).
  • Taller d’estructures vegetals a nivell microscòpic: per a observar al microscopi diferents detalls dels òrgans i teixits de les plantes, així com cromosomes, a càrrec del Dr. Daniel Vitales i la Dra. Sònia Garcia (UB) (diumenge 22 de 13h a 14h).

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat.

 

Nomenclatural type catalogue

Events