Postals del fons Carlos Pau Español

Postal amb la fotografia, d’esquerra a dreta, del Germà Sennen, Carlos Pau i Pius Font i Quer, 1936.

Bona part de la vida de Carlos Pau es va desenvolupar a Sogorb, on va néixer el 1857 i on hi va morir el 1937. Llicenciat en Farmàcia (Barcelona 1879-1882), es doctorà amb el treball “La familia de las Ranunculáceas considerada en sus relaciones con la Farmacia” (Madrid 1882-1883). Des del 1884 va exercir de farmacèutic i el 1886 va obrir la seva farmàcia a Sogorb.

Descrigué un gran número de noves espècies i redactà més de 300 articles. El seu herbari (amb uns 100.000 espècimens) i la seva biblioteca estan conservats al Real Jardín Botánico de Madrid, mentre que tota la seva correspondència (el fons estudiat en aquest projecte) va ser donada pel mateix Pau, poc abans de morir, a Pius Font i Quer i es conserva actualment a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB).


Els documents del fons van des del 1872 fins al 1937, any de la mort de Carlos Pau. La part de l’arxiu de Carlos Pau que restava per catalogar ha estat digitalitzada gràcies a la donació del Dr. Uriach i tot el conjunt de documents estaran disponibles en línia pròximament. Un 83% dels documents són cartes, mentre que la segona tipologia de material estudiat són postals (266). Aquesta gran quantitat s’explica pel fet que, no només era una manera d’enviar salutacions o records des de llocs visitats, si no la manera més econòmica i ràpida per a comunicar-se. En aquesta exposició mostrem un recull de 118 postals, les més significatives i interessants dividides per àrees geogràfiques o temes representats.


Aquest projecte ha estat realitzat gràcies a la donació del Dr. Uriach.

 


Col·legi de la Bonanova a Sarrià (Barcelona)

 

Països Catalans

 

Resta de la península Ibèrica

 

Alemanya

 

França

 

Itàlia

 

Àfrica del Nord

 

Altres països

 

Postals artístiques