Site Loader

Seminari: Relatos del Plantoceno

Trascender el pensamiento antropocentrista desde la práctica artísticas


Cicle de seminaris IBB

Ponent: Dra. Paula Bruna (Institut Botànic de Barcelona, IBB)

Data i hora: dimarts 28 de febrer, 12:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


Atès que els humans depenem de les plantes per a existir però elles no de nosaltres, si existeix un Antropocè, per què no un Plantocè? Enfront de l’excessiu antropocentrisme amb el que entenem el món i ens relacionem amb el nostre entorn. El Plantocè ens convida a situar-nos en el «punt de vida» de les plantes a través d’una combinació de base científica, pràctica artística i fabulació especulativa. Des d’aquí, girant la mirada cap a la nostra societat, és possible evidenciar amb major claredat les ficcions que impregnen i limiten totes les disciplines (incloent la botànica) i en definitva el pensament occidental.

 

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies