Site Loader

12a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic: Dins la pandèmia

COVID, PLANTES I SABER POPULAR

Data i hora: dimarts 15 de novembre, 16h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB

Organitza: Grup EtnoBioFiC (Universitat de Barcelona, Institut Botànic de Barcelona)


La pandèmia de covid19 ha marcat les nostres vides els darrers anys d’una manera notòria i generalitzada. Ha provocat (i encara provoca) tota mena de modificacions en les relacions humanes, tant a gran escala com a petita.

Alguns dels films que es projecten en el marc de la 12a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic tracten sobre aquestes alteracions des de la perspectiva de determinats grups humans: per orientació sexual, grups d’edat, migrants, curadors… Però també, i com sempre, els films de la temàtica transversal de la mostra es combinen amb aquells que són d’interès per als públics habituals de les entitats organitzadores. La mostra projectarà més de 40 films distribuïts en 36 sessions que tindran lloc en 18 poblacions del territori.

Dimarts 15 de novembre a les 16h, i de la mà del grup de recerca EtnoBioFiC (UB – IBB), l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) projectarà dos curts sobre el paper del coneixement tradicional i de l’etnobotànica en la pandèmia de la covid i les perspectives de futur que aquest sotrac sanitari i social obre.

  • Cameroon: anti-covid witches. Régis Michel, 2021. El documental explora els remeis elaborats pels ewondo per combatre la COVID-19 al Camerun, un país africà de 27 milions d’habitants que ha reportat unes taxes molt baixes de casos de COVID i de morts per aquesta malaltia.
  • La farmacia natural está en tu huerta. Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos indígenas, el COSHICOX, Escuela de Cine Amazónico i el suport de l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo, 2021. L’abuelita Kena explica com ha sembrat més plantes medicinals al seu hort per tal de cuidar la seva salut i la de la de la comunitat en temps de pandèmia.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «juliol 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   
      

Butlletí de notícies