Site Loader

Una “jubilació” productiva

S’acaba de fer pública la quarta edició anual (2022) del rànquing del 2 % dels científics més citats del món, conegut com el rànquing Stanford. Per quart any consecutiu hi apareix l’investigador de l’IBB Valentí Rull, aquest cop dins del 0,5 % superior.

L’índex en què es basa aquesta classificació (c) difereix del clàssic índex h en el fet que exclou les autocites i té en compte el nombre d’autors i la posició d’aquests a les publicacions, fet que permet eliminar l’autopropaganda i minimitzar la falsa autoria (fake authorship). Aquest rànquing té dues versions, una que considera tota la carrera de cada investigador, i una altra que mesura el seu impacte més recent, és a dir, el del darrer any. També es calcula la posició de cada investigador tant al rànquing general, com al de la seva especialitat.

Al rànquing general de tota la carrera, el Valentí se situa al 0,6 % superior, si es considera una població d’aproximadament vuit milions de científics que s’estima que hi ha al món. A l’especialitat de paleontologia, ocupa la 125a posició d’un total de més de 15.500 investigadors, fet que el situa al primer lloc d’entre els quatre únics espanyols que apareixen en aquest 2 % superior. Pel que fa al present any (2021), ell se situa al 0,5 % superior del rànquing general, i a escala mundial puja a la posició 66 dins la seva especialitat, de manera que continua sent el primer dels vuit espanyols que es troben dins del 2 % superior. Al camp de la palinologia, que és la seva àrea específica de treball, apareix al tretzè lloc pel que fa a tota la seva carrera, i en el setè durant l’any 2021.

En l’actualitat, Valentí es troba als darrers anys de la seva carrera científica, després d’haver obtingut una pròrroga de jubilació fins als setanta anys (2026). Tot i això, la seva posició al rànquing Stanford no ha fet més que augmentar des que va començar a publicar-se aquesta estadística. Així doncs, a hores d’ara, de jubilació res de res.

Però aquesta no ha estat, ni de bon tros, la millor notícia de l’any per al Valentí. El millor ha estat el naixement de la seva primera neta, l’Olívia, que acaba de complir un mes, i que omple de sentit la resta de la seva vida.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «abril 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
       
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   

Butlletí de notícies