Site Loader

Exposició HerbArt: botànica i creació artística

De l’1 de juny al 25 de juliol de 2021

L’exposició «HerbArt: botànica i creació artística» presenta el resultat de les recerques i les produccions artístiques i documentals realitzades amb motiu de la trobada amb aquest mateix nom, que va tenir lloc l’abril de 2019, en diverses seus acadèmiques, científiques i institucionals.

La trobada de 2019 fou l’inici d’un projecte de col·laboració internacional entre científics i artistes procedents de diferents universitats i escoles d’educació superior que finalitza el present any. En aquest projecte, la flora i l’herbari s’han abordat com a font d’inspiració, d’estudi i reflexió, des de les mirades creativa i científica.

Aquest projecte interdisciplinari vol mostrar diferents itineraris prospectius, analítics, reflexius i creatius a propòsit de quatre eixos temàtics: la fragilitat i la destrucció, la contemplació, la diversitat i la singularitat i la resiliència.

Els resultats del projecte es podran veure en l’exposició «HerbArt: botànica i creació artística» de l’1 de juny al 25 de juliol d’enguany en tres seus simultàniament:

En el projecte ha participat part del personal de l’Institut Botànic de Barcelona col·laborant en la realització de diferents obres:

    • Atzavares (Agave) presents a casa nostra – Jordi López-Pujol i Neus Nualart (Centre Cultural El Carme)
    • Fernesí – Iván Pérez, Roi Rodríguez, Daniel Vitales, Jaume Pellicer i Teresa Garnatje (Centre Cultural El Carme)
    • Quaranta dies al sol i serena – Airy Gras, Teresa Garnatje, Montse Parada i Joan Vallès (hivernacle de la UB)
    • Tempus herbarium – Eduard Farràs, Laura Gavioli, Neus Ibáñez, Noemí Montes-Moreno, Neus Nualart i Iván Pérez (Centre Cultural El Carme)
    • Documental Resiliència – En col·laboració amb diferents investigadors i artistes (Centre Cultural El Carme)

 

La inauguració de l’exposició, comissariada per l’Eva Figueras i la Mar Redondo, tindrà lloc el pròxim dimarts 1 de juny a les 19h a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (Badalona) amb aforament limitat.

Més informació en aquest enllaç.

Filtrar entrades

Butlletí de notícies

Esdeveniments